Mind dig selv om Mindfulness

af Mie Glud Pedersen

- enkle Mindfulness-øvelser hjælper dig på vej.

Forskning viser, at meditation har en effekt i forhold til bl.a. stress og øger også vores stressrobusthed. Blot fem dages meditation kan dæmpe stress-relaterede symptomer og øge fokus.

Det at have så lang tid til at regenerere, er vi ikke mange der har. Men heldigvis kan vi med enkle Mindfulness-øvelser bevare pusten og klare hverdagen med mange forskellige opgaver, børn, forældre, kolleger og andre udfordringer på jobbet.
.
Vi kan selv gøre rigtig meget for at skabe lommer med mere indre ro i vores hverdag. Vi kan skabe vores egne små ferie-huller midt i arbejdsdagen. Også selv om den ydre verden kræver sit af os og der er meget, vi skal forholde os til.

Én af måderne er at finde de naturlige pauser i løbet af dagen. Fx når du:
• går fra bilen til arbejdspladsen
• venter på kaffen løber gennem kaffemaskinen, står ved printeren
• står foran døren til arbejdspladsen, klasselokalet
• bevæger os fra et rum til et andet
• er på toilettet
• har lidt mere stille aktiviteter med børnene
• har frokostpause

I disse pauser kan du blidt give slip på tankerne og bringe opmærksomhed til åndedrættet - mærke fornemmelsen af luften du ånder ind gennem næsen, fornemmelsen af maven, der spiler sig ud i takt med indåndingen og igen flader lidt ud, når vi ånder ud.
Eller du kan bringe opmærksomhed til andre kropslige fornemmelser. Fx føddernes kontakt med underlaget, luften mod huden i ansigtet, hænderne - til de fysiske fornemmelser, der finder sted her og nu.

Meditationsaftaler med dig selv
At plotte meditationsaftaler med dig selv ind i kalenderen, kan også være en hjælp til at nå ind til en dybere indre ro. Det kan være aftaler på alt fra 5 - 30 min., hvor du trækker dig fra aktiviteter og sætter eller lægger dig et sted, hvor du ikke bliver forstyrret. Her kan du på samme måde bringe opmærksomhed til kroppen og åndedrættet.
En god idé er starte med at tjekke ind og mærke, hvordan kroppen har det. Er der områder, hvor du spænder unødigt? - spørg dig selv, om du kan give slip der. Dernæst kan du mærke fornemmelsen af understøttelsesfladerne: ballerne (kroppens) kontakt med underlaget, føddernes kontakt med underlaget. Og derefter bringe opmærksomhed til åndedrættet.
Når der opstår tanker, ser du dem blot og bringer blidt opmærksomheden tilbage til fornemmelserne af åndedrættet eller kroppen. Du kan afslutte meditationen med at bringe opmærksomhed til kroppen i sin helhed. Og herefter kan du blidt åbne øjnene og (hvis de er lukkede) vende tilbage til dagens øvrige aktiviteter -gerne med en fornemmelse af kroppen eller åndedrættet i baggrunden.

mie_glud_pedersen

Mie Glud Pedersen

Uddannet psykomotorisk terapeut, dap (afspændingspædagog) og mindfulnesslærer. Hun har siden 2008 afholdt kurser og træningsforløb i mindfulness for medarbejdere og ledere i institutioner og virksomheder, stressramte, mennesker med erhvervet hjerneskade m.fl. Hun har en neuropædagogisk efteruddannelse samt uddannelse i Coaching i Organisationer v/ Susie Lynge. Desuden er hun uddannet som mindfulnesslærer ved Kognitivgruppen i 2007-08 og er pt. under uddannelse til mindfulnesslærer og underviser i Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) hos Center for Mindfulness, University of Massachusetts. Med hendes baggrund som psykomotorisk terapeut bringer hun en kropslig funderet tilgang ind i mindfulness og nærværstræning. Det betyder, at mindfulness bliver konkret, nem at praktisere og får en dybtgående effekt. Mie Glud Pedersen har 20 års erfaring med meditation og har siden 2002 undervist i kropsbevidsthed og nærværstræning for enkeltpersoner og i offentlige og private virksomheder.

KursusMaker

Nyhedsbrev

tilmeld nyhedsbrev Tilmeld nyhedsbrev
luk tilmeld nyhedsbrev