diagnoser_en_sovepude

Diagnoser - en sovepude eller et udgangspunkt for udvikling?


Diagnoser - en sovepude eller et udgangspunkt for udvikling?

Kursus for pædagoger, lærere, socialrådgivere og andre fagfolk, som arbejder med børn

ADHD/ADD, autisme, angst, OCD og depressioner
Hvad er en diagnose?
Er en diagnose kronisk?
Hvad betyder det at få en psykiatrisk diagnose?

Flere og flere børn og unge får psykiatriske diagnoser, hvilket skaber meget relevant debat i medierne. Du vil på dette kursus få viden om flere forskellige diagnoser, således at de ikke forskrækker dig og gør dig passiv. Hvad er en diagnose, og kan man overhovedet tale om kroniske tilstande?

Vi vil diskutere fordele og ulemper ved diagnosticering. Vi vil desuden tale om de invitationer, som implicit ligger i børn og unges adfærd og symptomer. Og vi vil have fokus på de uanede udviklingsmuligheder. Hvad er det egentligt børn og unge kalder på?

Indhold
Kurset veksler mellem oplæg, summeøvelser og diskussioner i plenum. Diagnoserne ADHD/ADD, autisme, angst, OCD og depressioner er nogle af de diagnoser som gennemgås, men underviseren vil, med hendes mange års erfaring, stå klar til at svare på spørgsmål om mange andre diagnoser. Programmet vil derfor så vidt muligt tilpasses deltagernes behov og nysgerrighed.

Hvad får du med hjem til dig selv?
Du vil få større indblik i diagnoser og deres betydning og dermed blive mere nuanceret i din forståelse af de børn og unge, som på et tidspunkt i deres liv har fået en psykiatrisk diagnose. Men du vil også få øje på de forskelle, der gør en forskel, og som skaber nysgerrighed i forhold til udviklingsmuligheder.

Hvad får du med hjem til din arbejdsplads?
Når en medarbejder får ny viden og flere nuancerede forståelser om diagnoser, vil dette automatisk smitte af på medarbejderens fremtræden og samarbejde. Medarbejderen vil komme hjem med inspiration til kolleger og ledelse - og vil kunne medskabe et arbejdsmiljø, som har fokus på udvikling hos de børn og unge, som vi taler om.

Underviser

Tina Bjørn

Specialuddannet psykiatrisk sygeplejerske og konsulent

Datoer og tilmelding

Dato
Tid
Sted
Pris
Tilmelding
27-09-2019
09.00-15.30
Slagelse
2.289,- ekskl. moms  
 
KursusMaker

Nyhedsbrev

tilmeld nyhedsbrev Tilmeld nyhedsbrev
luk tilmeld nyhedsbrev