mindfulness_for_laerere_og_paedagoger

Mindfulness


Mindfulness

Kursus for pædagoger, lærere og andre fagfolk, som arbejder inden for det pædagogiske og socialpædagogiske område

Mindfulness er en meditations- og nærværstræning og oprindeligt en del af buddhistisk meditation. I dag anvendes mindfulness i Vesten bl.a. som en vej til at leve et liv med mindre stress, større nærvær, indre ro og stabilitet. Det er en metode, der let kan indpasses i dagligdagen i børnehave, skole eller anden institution. Og den er en effektiv vej til bedre trivsel, større stressrobusthed og en mere harmonisk og mindre stressende arbejdshverdag.

Når mindfulness trænes på arbejdspladsen, vil du opleve

 • en øget evne til at bevare overblik og indre ro i udfordrende arbejdssituationer
 • øget fokus og koncentration
 • mere positive relationer på arbejdspladsen
 • mindre stress og udbrændthed

Dette kursus har fokus på, hvordan du nemt kan anvende mindfulness på din arbejdsplads. Du får enkle og effektive redskaber til brug i hverdagen og i konkrete arbejdssituationer.
Kurset giver mulighed for at få et indblik i, hvad mindfulness er - både teoretisk og praktisk. Det giver mulighed for at fordybe sig i og få erfaring med de grundlæggende metoder, øvelser og meditationer i mindfulness, der bl.a. har en dokumenteret effekt i forhold til stressreduktion. Vi vil se på, hvordan du helt konkret kan anvende disse i hverdagen til stressreduktion, øget nærvær og i kontakten med børn, forældre og kolleger, samt til at afholde effektfulde pauser mm.
Mindfulness byder på hensigtsmæssige måder at forholde sig til hverdagssituationer og udfordringer. Vi vil se på og udforske, hvordan mindsettet og principperne i mindfulness kan integreres i hverdagen til at skabe mere mentalt overskud over for dig selv, dine kolleger, børnene og deres forældre.

Indhold
Oplæg, dialog, refleksion i grupper - vekslende med øvelser og meditationer:

 • Introduktion til mindfulness: teorien og mindsettet/principperne i mindfulness
 • Forskning om effekten af træning af mindfulness - med fokus på arbejdspladsen
 • Praktiske øvelser og meditationer
 • Metoder til
  •     at skabe kvalitetskontakt til os selv, børn, forældre og kolleger
  •     at holde korte, effektfulde pauser i arbejdsdagen
  •     at koble fra, geare ned og lade op
  •     egenomsorg, venlighed og accept af os selv
  •     at bevare indre ro og overblik i pressede situationer
 • Implementering af mindfulness på arbejdspladsen
 • Strategi for fremtidig praksis individuelt og i institutionen

Hvad får du med hjem til dig selv?
Du får konkrete og effektive redskaber til implementeringen i hverdag og arbejdsliv til at reducere og håndtere stress, bevare indre ro og overblik i pressede situationer, opnå større nærvær m.m. Efter kurset vil du have indsigt i forskellige måder at anvende redskaberne og mindsettet på i dagligdagen samt have udarbejdet en strategi for, hvordan du kan gøre brug af disse i hverdagen og i konkrete arbejdssituationer.

Hvad får du med hjem til din arbejdsplads?
Virksomheden får medarbejdere, der har indblik i og kendskab til mindsettet, metoderne og værktøjerne i mindfulness, og som har fået enkle og effektive redskaber, som de nemt kan integrere i arbejdsdagen til at tage vare på sig selv i pressede situationer, reducere stress, skabe nærvær og kvalitetskontakt i samværet med børn, borgere, kolleger og pårørende.
Kurset giver mulighed for at skabe en fælles kultur på arbejdspladsen med vaner, der tager vare på personalet, giver større stressrobusthed og trivsel på arbejdspladsen.

Underviser

Mie Glud Pedersen

Psykomotorisk terapeut, afspændingspædagog og mindfulnesslærer, MBSR

Praktisk information
Ud over det skriftlige materiale, der opsummerer temaer fra kurset får du adgang til lydfiler med meditationer fra kurset, som kan downloades til pc, telefoner o.lign.

 

 
KursusMaker

Nyhedsbrev

tilmeld nyhedsbrev Tilmeld nyhedsbrev
luk tilmeld nyhedsbrev