spektrumforstyrrelser

Spektrumforstyrrelser - arvelig og medfødt


Spektrumforstyrrelser - arvelig og medfødt

Kursus for pædagoger i vuggestuer og børnehaver

Autisme er en arvelig og medfødt udviklingsforstyrrelse, som kan gøre det svært at være en del af en social gruppe. Langt de fleste børnehavepædagoger vil på et eller andet tidspunkt møde disse børn, der trækker sig. Børn, der leger anderledes eller reagerer helt anderledes end børn ellers gør. Børn, der kan have en medfødt autisme.

Men hvad skal man som pædagog være opmærksom på - og hvordan skal man reagere? Hvordan kan man skelne mellem børn der "bare" er tilbageholdne og børn, som har brug for en mere alvorlig bekymring? Hvordan skaber man gode, inkluderende betingelser? Og hvornår skal man indkalde et tværfagligt team?
Dette er nogle af emnerne på denne kursusdag.

Hvad får du med hjem til dig selv?
Målet med denne kursusdag er, at du lærer, hvordan du kan være med til at yde en tidlig indsats i forhold til børn med autisme. En tidlig indsats er nemlig altafgørende for børnenes senere livskvalitet. Du vil få konkrete redskaber, der gør det muligt at opdage et barn med en mulig autisme - samt redskaber til, hvordan du kan skabe de bedste rammer for, at også disse børn trives i børnehaven.

Underviser

Irene Lerche

Cand.pæd.pæd.psyk.

Varighed
09.00-15.30 eller efter aftale

 
KursusMaker

Nyhedsbrev

tilmeld nyhedsbrev Tilmeld nyhedsbrev
luk tilmeld nyhedsbrev